1dl 1,5%-os tej(45kcal)
2,5dl víz
35g zabpehely(125,65kcal)
10g cicás kakaó(20,1kcal)
15g kókuszreszelék(97,35kcal)
ízlés szerint fahéj
egy narancs reszelt héja
folyékony édesítő
A zabkását nagyon könnyű elkészíteni. A tejet és a vizet összeöntjük, belereszeljük a narancshéjat, majd folyékony édesítővel ízesítjük. Feltesszük forrni. Közben egy kis tálkába kimérjük a zabpelyhet, kakaót, kókuszreszeléket. Én ezeket kicsit össze szoktam kavarni. Ha a tej felforrt, beleöntjük a kis tálkánk tartalmát. Még kicsit főzzük, forraljuk, lassan kevergetjük. És már kész is..:D Ez egy adag, de nagyon laktató ?
A zabkása nagyon sokféleképpen elkészíthető. Ez is egy nagyon fincsi verzió! ?
Turmixgépben vagy botmixerrel keverd össze alaposan a hozzávalókat. Frissen fogyaszd; nyáron jégkockát is tehetsz hozzá.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kókuszzsíron pirítsd aranybarnára a feldarabolt lila hagymát. Add hozzá a csirkemellet, valamint a fűszerpaprikát, és süsd kb. 2-3 percig. Turmixold össze a többi hozzávaló...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához A tojások sárgáját a puha kókuszolajjal, a porított eritrittel és a csipet sóval villával alaposan kikeverjük. Az S-késes robotgéppel finomra őröljük a kesudiót és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy magas falú lábasban forrósítsd fel a zsírt, pirítsd aranybarnára az apróra vágott hagymát, és a tűzről lehúzva keverd hozzá a fokhagymát is. A tűzhelyre visszatéve a lábast,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű