-1 doboz kukorica (konzerv)
-1 zöldhagyma (vagy fél hagyma)
-1 kiscsokor petrezselyemzöld
-200ml tejszín
-1 teáskanál ételkeményítő (vagy liszt )
-só
-bors
-ételízesítő
-olaj
A hagymát és petrezselymet apróra vágom és kevés olajjal megdinsztelem beleteszem a kukoricát felöntöm kicsi vízzel és puhára főzöm.
Közben elkészítem a habarást (eresztéket),
a keményítőt a tejszínnel csomómentesre kavarom, ráöntöm a kukoricára és jól összefőzöm.
Főtt tojással tálaltam de lehet fasírttal,sült hússal,tükörtojással és kolbásszal is !
Az olaj, liszt és tej felhasználásával rántást készítek, majd a zöldborsót lével együtt hozzáteszem, és összefőzöm keverés mellett. Ha kemény a zöldborsó akkor előfőzöm. Másképp:...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgarépát és a karalábét kis kockára vágjuk. Egy lábasban megolvasztjuk a vaj felét (a többit hűtőben tartjuk), és a sárgarépát párolni kezdjük. Pár perc múlva hozzáadjuk a kara...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lencsét előző este alaposan átválogatjuk (tele lehet kaviccsal sajnos..), átmossuk, beáztatjuk. Bő vízben hagyjuk állni egész nap. Sok vizet öntsünk rá, mert könnyen felszívja...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű1. A zöldbabot megmossuk, végeit levágjuk, tetszőleges hosszúságúra feldaraboljuk. (Nagymamám nem vágta, hanem törte.) 2. Sós vízben, ami épphogy ellepi, megfőzzük, teszünk bele c...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű