-3 közepes padlizsán
- 1 tojássárgája
-1 evőkanál mustár
- só
- bors
-1 hagyma
-150 ml olaj
-1 kiskanál citromlé
-fokhagyma (én nem teszek bele)
A padlizsánt a villanykályha tetején egy régi serpenyőben jó puhára sütöm mindenik oldalára megfordítva.(otthon Erdélyben parázson sütöttem)
Közben elkészítem a majonézt a tojás sárgáját elkavarom a mustárral, közben kis adagokban hozzáadom a az olajat és citromlevet.
A sült padlizsán héját lehúzom, a húsát keverőedénybe teszem hozzáadom az apróra vágott hagymát és kézi mixerrel simára turmixolom majd hozzáadom az előzőleg kikevert majonézt Ízlés szerint sózom borsozom .
1-2 óráig a hűtőszekrényben érlelem. Pirítósra kenve kiváló előételnek vagy reggelinek.
1/2 kg aprófejű kelkáposztát megtisztítva felébe vágjuk, a közepét kiszedjük, forró vízzel leforrázzuk, 1/4 kg sertéscombot megdarálunk, 5 dk. párolt rizst 1 egész tojással, sóval,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA túrót szitán áttörjük, összekeverjük a majonézes tormával. Habzsákba tesszük, és megtöltjük a sonkaszeleteket, díszítjük.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűKevés zsiradékon a garnélát pár perc alatt süssük meg, közben az érett avokádót pürésítsük egy aprítóban. Sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá kevés citromlevet. A krékerre halmozzunk e...
Elkészítési idő: 1/2 Nehézség: KönnyűA cukkiniket félbevágjuk, a közepét kivájjuk, majd sózzuk, borsozzuk. A bacont serpenyőben megpirítjuk, hozzáadjuk a padlizsánt, a paprikát és a pórét. Megsózzuk, és 3-4 percig pá...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Közepes