500 g paradicsom
300 g TV paprika
200 g tarhonya
2 fej vöröshagyma
4 - 5 gerezd fokhagyma
2 tk pirospaprika
2 tk sűrített paradicsom
só
bors
1.3 l víz
120 g paprikás kolbász
200 g fagyasztott zöldborsó
5 db kis burgonya
olaj
A tarhonyát egy lábasban aranybarnára pirítjuk, kivesszük és félrerakjuk. Ugyanebben a lábasban egy kevés olajat hevítünk és 2-3 percig pirítjuk a felkarikázott kolbászt. Rádobjuk az apróra vágott hagymát és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott paprikát, fokhagymát és addig pirítjuk, amíg a paprika egy picit össze nem esik. Belerakjuk a sűrített paradicsomot és a pirospaprikát, jól elkeverjük és felöntjük 3 dl vízzel, majd beletesszük az apróra vágott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk és puhára főzzük a zöldségeket.
Ha már jó lecsós, beletesszük a tarhonyát, a borsót, az apró kockákra vágott krumplit és felöntjük a maradék vízzel. Felforraljuk, majd levesszük a lángot és addig főzzük, amíg a krumpli meg nem puhul. Ha megfőtt elzárjuk és lefedjük. 10 percig hagyjuk állni és utána tálalhatjuk is.
A paradicsomot dobd forró vízbe, hogy könnyen lehúzhasd a héját, majd karikázd fel. A többi zöldséget szintén hámozd meg, és vágd vékony szeletekre, majd rendezd el őket egy olajja...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, és sós vízben előfőzzük. Ezután rögtön hideg vízbe tesszük, hogy megállítsuk a főzési folyamatot. A különböző magvakat száraz serp...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA lencsét egy éjszakára beáztatjuk, majd másnap sós vízben a babérlevéllel együtt puhára főzzük. Leszűrjük, de a főzőléből egy pohárnyit félreteszünk. Amíg fő a lencse egy száraz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűÖntsük ki a panír hozzávalóit külön tányérokba: a tejet, a zabpehelylisztet, a felvert tojást és a zabkorpát. A sajtszeletet mártsuk bele a tejbe, majd forgassuk bele a lisztbe...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű