Tészta: 2,5 dl meleg tej, 3 dkg élesztő, 10 dkg kristálycukor, citrom reszelt héja ízlés szerint, 5 dkg olvasztott margarin, 50 dkg liszt ,2 db tojás sárgája, 1 evõkanál rum
Forgatáshoz: 15 dkg darált dió, 10 dkg kristálycukor, kb 15 dkg olvasztott margarin
Az élesztőt meleg tejjel és 1 kockacukor mennyiségű kristálycukorral felfuttatjuk. A lisztet leszitáljuk, tojás sárgáját, rumot,olvasztott margarint, kristalycukrot, citrom reszelt héját beletesszük a tálba. A felfuttatott élesztőt a tejjel beleöntjük és megdagasztjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk és ujjnyi vastagon kinyújtjuk. Alaposan kivajazunk egy tepsit. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztát . Az olvasztott vajba beletesszük,majd a cukrozott darált dióba. Szép sorban beletesszük a tepsibe, majd berakjuk a sütőbe. Kb 180 fokon fél órán át sütjük.
. A vízbe beletesszük a nádcukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a xilittel, sóval, majd a tojással, kókuszzsírral, joghurttal is. Hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejbe teszünk egy evőkanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a maradék cukorral + sóval, majd a tojással, vajjal, joghurttal is. Hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük meg a tejet, tegyük bele a cukrot és az élesztőt, hagyjuk 20 percet állni. A lisztet szitáljuk egy tálba, öntsük hozzá az élesztős tejet, beletesszük a puha vajat is és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A tésztához egy tálba mérjük a lisztet, a cukrot, az élesztőt és a sót. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és a vizet. Kezünkkel összekeverjük, végül a puha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű