Hasznos dolgok a konyhában.
Házi mértékegységek súlya.
1 evőkanál liszt: 2 dkg
1 csapott evőkanál liszt: 1,5 dkg
1 evőkanál cukor: 3 dkg
1 evőkanál búzadara: 2 dkg
1 evőkanál zsemlemorzsa: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál só: 2 dkg
1 evőkanál zsír: 2 dkg
1 diónyi vaj vagy zsír: 2 dkg
1 kávéskanál fűszerpaprika: 0,5 dkg
10 nagyobb burgonya: 1,2 kg
10 közepes méretű burgonya: 1 kg
1 közepes nagyságú alma: 10 dkg
1 közepes fej káposzta: 1- 1,5 kg
1 közepes fej kelkáposzta: 70- 75 g
1 közepes fej hagyma: 6-7 dkg
1 nagy hagyma: 10 dkg
1 nagyobb csokor petrezselyem: 10 dkg
½ zeller: 15 dkg
½ karalábé: 20 dkg
1 nagyobb karfiol: 40-50 dkg
1 bögre bab: (1 bögre= 2,5-3dl) 30 dkg
1 bögre rizs: 25 dkg
1 bögre kukoricaliszt: 17 dkg
1 marék savanyú káposzta: 35 dkg
1 marék sóska: 15 dkg
A zöldségeket lereszeljük, kinyomkodjuk őket, hogy kiengedjék a levüket és egy tálba tesszük. A húst is hozzáadjuk, majd a zúzott fokhagymát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű1. Előző este megmostam és beáztattam a csicseriborsót. 2. Meghámoztam, majd 1x1 centis kockákra vágtam a padlizsánt, besózva félretettem. Megmostam és nagyobb kockákra vágtam a c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA padlizsánokat félbevágva beirdalva,sózva-borsozva először vágott felükkel felfelé,letakarva,majd megfordítva takarás nélkül 40-40 percig megsütöttem, majd lehántottam a héjukat....
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: KözepesKészítsünk egy „lisztpépet” ami a szendvicskrém bázisát adja majd. Kb. 2 literes edényben pirítsunk le forró olajon 1 db közepes vöröshagymát. A pirítás végén futtassuk át a hagymá...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű