menu

Családireceptkönyv.hu

Mézes-sörös, sült tarja káposztás, pirított burgonyá


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Adag: 4-6 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


500 g Húsfarm tarjaszelet
2 ek. Confeira méz
1 ek. Mikado mustár
1 kk. Freshona paradicsompüré
fele
1 dl Argus sör
1 gerezd fokhagyma
5 ek. Primadonna extra szűz olívaolaj
Mikado feketebors
Castello étkezési só
Káposztás, pirított burgonya

1 darabka fejes káposzta
fél fej
300 g burgonya
hámozva, szeletelve
5 - 6 ek. almaecet
1 ek. Diamant kristálycukor
fele
1 kk. Mikado kömény
egész
60 g Promienna kacsazsír
Mikado feketebors
Castello étkezési só
Marinált, friss káposzta

1 darabka fejes káposzta
1/4 cikk, csíkokra vágva
1 db zöldalma
2 ek. almaecet
3 ek. Primadonna extra szűz olívaolaj
Diamant kristálycukor
ízlés szerint
Castello étkezési só

Elkészítés:


Elkészítjük a sörös-mézes pácot. Ehhez a mézet, mustárt, sört, paradicsompürét, olajat és reszelt fokhagymát összekeverjük, frissen őrölt feketeborssal fűszerezzük. A tarjaszeleteket nem klopfoljuk, valamint nem is sózzuk! A pácban megforgatjuk a hússzeleteket, légmentesen lefóliázzuk, és hűtőben egy éjszakát pihentetjük. Sütés előtt célszerű egy órát szobahőmérsékleten pihentetni!Káposztás, pirított burgonya
A felaprított és csíkokra vágott fejes káposztát kevés zsiradékon megpirítjuk, sózzuk. Közben a megtisztított burgonyát átöblítjük, felszeleteljük, majd két konyharuha között hagyjuk száradni. Ha a káposzta kissé összeesett, hozzáadjuk a burgonyát, és erőteljesen továbbpirítjuk, közben folyamatosan kevergetjük, rázogatjuk. Frissen tört borssal, sóval, durvára vágott köménymaggal és csipet cukorral ízesítjük.
A káposztás burgonya lényege, hogy folyadékot egyáltalán nem adunk hozzá, pirulás közben puhul meg. Erre szánjuk legalább 40–50 percet. Ha még szükséges, a végén sózhatjuk, kevés almaecettel picit savassá, azaz frissebbé tehetjük.Marinált, friss káposzta
A fejes káposztát vékony csíkokra vágjuk, besózzuk, pár percet pihentetjük, majd alaposan kicsavarjuk. Hozzáadjuk a frissen reszelt vagy csíkokra vágott almát, sóval, cukorral és almaecettel ízesítjük, pár csepp olajat is adunk hozzá, végül összeforgatjuk az egészet.Tálalás
A tarjaszeleteket forró serpenyőben sütjük, közben megsózzuk. A káposztás burgonyát a tányér közepére rendezzük. Ráhelyezzük a sült tarjaszeletet, valamint a pikáns almás, friss káposztasalátát.

Mézes-sörös, sült tarja káposztás, pirított burgonyá

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Karaj - Sertéskaraj fokhagymás-juhtúrós tojással
Karaj - Sertéskaraj fokhagymás-juhtúrós tojással

1. A húst felszeleteljük és befűszerezzük sóval, borssal. 2. Egy serpenyőben 3 gerezd megtisztított, apróra vágott fokhagymát megfuttatunk kevés olajon, majd kidobjuk belőle és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Gyöngyi
Kechupos hús(Stahl)
Kechupos hús(Stahl)

1. Ez az isteni, amolyan család kedvence-étel szerintem akkor a legfinomabb, ha römertopfban készül. És mivel ez a szép és praktikus edény nagyon kényes, célszerű sütés előtt fél n...

Elkészítési idő: kb 3 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar SERTÉS-SZELET-SŐRBUNDÁBAN
SERTÉS-SZELET-SŐRBUNDÁBAN

A hússzeleteket kiklopfolom és sűrűn beirdalom, hogy előbb átsüljön később. Sóból, borsból és vegetából egyszerű fűszerkeveréket készítek, majd ezzel a hússzeleteket megszórom. Mu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Rántott hús
Rántott hús

TEPSIBEN Tepsibe fél dl olaj, bele a panírozott húsok Tetejükre 5 dkg margarint / vajat morzsolni EM 190 fokos sütőben fedés nélkül 30 perc egyik oldal 20 perc másik oldal...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk