6-7 tojás habja
10 dkg dió összevágva
10 dkg étcsoki aprítva
5 dkg mazsola
10 dkg cukrozott gyümölcs
8 dkg liszt
12 dkg porcukor
4 dkg olvasztott vaj
6-7 tojás habja
10 dkg dió összevágva
10 dkg étcsoki aprítva
5 dkg mazsola
10 dkg cukrozott gyümölcs
8 dkg liszt
12 dkg porcukor
4 dkg olvasztott vaj
Az összevágott hozzávalókat liszttel és porcukorral összekeverjük, a habhoz adjuk.
Legvégén az olvasztott vajat.
Kivajazott, lisztezett püspökkenyér formába öntjük.
20-25 percig sütjük 180 fokon,légkeveréses sütőben 160 fok. Tűpróba!
- nálunk ez a befutó püspökkenyér!
- nem vertem túl keményre a tojásfehérjét és így még finomabb lett
- csokicseppeket tettem bele és a cukrozott gyümölcsnek aszalt fügét és datolyát, meg egy kis kandírozott színes cseresznyét, de összesen a gyümölcs 15 dkg biztos lett
- légkeveréssel sütöttem 160 fokon és tűpróba
- csokival vontam be és nagyon-nagyon finom süti
- legutóbb szilikonos kuglófformában sütöttem, ehhez a sütihez ki kell kenni-lisztezni!
Az egészet bele a robotgépbe, amíg a sütő eléri a hőfokot kész is, sütőpapíron sütni. Én hőlégkeverésen sütöttem 160 fokon 25 percig. Tehát alsó-felsőn 180 fok. Dupla adagot, nag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagait összekeverjük, és csak annyi tejet adunk hozzá, hogy könnyen gyúrható legyen. 3 részre osztjuk és a tepsi hátán 3 lapot sütünk. Krém: 0,5 l tejből, 4 kanál l...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA tésztához valókat a liszt kivételével gőz felett felfőzzük.Amikor már langyos hozzáadjuk a 45 dkg lisztet, amelybe előtte egy kávéskanál szódabikarbónát keverünk. Teljesen kihűtj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra előmelegítjük és egy minimum 30 cm hosszú, 11 cm széles és 7 cm magas vekniformát sütőpapírral bélelünk. A vajat, porcukrot, sót, olajat és vaníliás cukrot egy r...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű