20 dkg magas kakaótartalmú keserű csokoládé
» 15 dkg dió
» 20 dkg cukor
» 7 tojásfehérje
» 1 tk őrölt fahéj
» csipet só
A sütőt előmelegítjük 170C-ra. A csokoládét durvára szeleteljük, a dióval és a cukor felével aprítógépbe tesszük, ledaráljuk. Nem kell, hogy teljesen finom morzsa legyen, inkább enyhén darabos. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. Félidőben hozzáadjuk a cukor másik felét. A diós-csokoládés morzsához hozzákeverjük a fahéjat és a sót. Egyharmadát erőteljes mozdulatokkal belekeverjük a habba. A többi részt óvatosan beleforgatjuk. 26cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, alját sütőpapírral kibéleljük. Beleöntjük a masszát, tetejét elsimítjuk. 25-30 percig sütjük, amíg arany színűre sül, kissé megemelkedik, és a közepébe szúrt fogpiszkálón csak némi olvadt csokoládé található. Kihűtjük. Tejszínhabbal tálaljuk. (Amit felverhetünk például narancslikőrrel vagy savanykás sárgabaracklekvárral).
A piskóták felét tejben megmártjuk és szorosan lerakjuk egy 20*10-es folpackkal bélelt formába. A pudingotmegfőzzük a cukros tejben és kihütjük. A formába öntjük. Tegyük fél...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótához a hozzávalókat (kézi habverővel) összekeverjük, előmelegített sütőben megsütjük.(Gázsütőben 4-es fokozaton kb. 25 percig sütöttem, majd rácsra borítottam a formát és ú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt bekapcsolom 180 fokra, a tortaforma aljába sütőpapírt teszek. Az egész tojásokat a cukorral habosra keverem a robotgéppel, legalább 10 percen keresztül. Összeszitálom a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesEgy nagyobb tálat előkészítünk, és háztartási fóliával kibéleljük. Egy másik tálban a hozzávalókat elkeverjük: a zselatint a csomagoláson szereplő útmutató szerint elk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű