1,5 kg csont nélküli karaj egyben
10 dkg szeletelt bacon szalonna
1 húsleves kocka
20 dkg trappista sajt
1 szál kolbász
1 vöröshagyma
1 piros kaliforniai paprika
Pác:
olaj
magyaros sültek fűszerkeverék
vegeta
só
őrölt bors
pirospaprika
A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zsebecskéket, becsavarjuk alufóliába, légmentesen lezárjuk és éjszakára a hűtőbe tesszük érlelődni.
Másnap a zsebecskékbe vastagabbra szelt sajtot, bacon szalonnát, kolbász karikákat és vöröshagyma szeleteket rakosgatunk, majd az egészet beletesszük az előzőleg 1/2 óráig hideg vízben áztatott römertopfba/ cserépedénybe.
A tetejét még csíkokra vágott kaliforniai paprikával kirakosgatjuk, aláöntünk 2 dl vizet, melyben feloldunk 1 húsleves kockát. Hideg sütőbe tesszük, folyamatosan emeljük a hőfokot és kb 2 óra hosszat sütjük. Mikor a hús puha, levesszük a römertopf tetejét és pirosra sütjük.
A húst ferdén szeletelve, a saját szaftjával meglocsolva, krumplipürével tálaljuk.
Először a húsokat kikloffoljuk és megsózzuk enyhén, ezután a darált húst belerakjuk egy edénybe és fűszerezzük egy kicsi vegetával, apróra vágott petrezselyem zölddel és kockára vá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst leöblítem, leszárítom, majd kisujjnyi, a szalonnát vékonyra, a vöröshagymát, fokhagymát finomra aprítom, a kápia paprikát kis kockákra darabolom. A szalonnát lassan kiol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzeket összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk 1 nagyobb fej nagyon apróra vágott hagymát, 2 ek. mustárt, 2 ek. ketchupot és 1 tojást. ha túl laza a massza 1-2 ek zsemlemorzsá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A zsemlét hideg tejben beáztatjuk, utána kicsavarjuk. 2.A hagymát apróra vágjuk, kevés zsírban megpároljuk. 3. Amikor levesszük a tűzről, a még forró hagymába belekeverj...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz