50 dkg liszt
50 dkg margarin
50 dkg túró (sovány)
3 dkg só
1 csom. sütőpor
20 dkg sajt
2 db tojás
50 dkg lisztet átszitálunk és elkeverünk 1 csomag sütőporral és 3 dkg sóval. Hozzágyúrunk 50 dkg sovány áttört túrót és 50 dkg margarint. Összedolgozzuk alaposan és 5 percig pihentetjük.
Kinyújtjuk lisztezett asztalon 2 cm vastagra a pogácsa tésztát és kiszúrjuk 3-4 cm átmérőjű kiszúróval.
A kiszúrt pogácsákat szorosan egymás mellé rakjuk az asztalon, majd lekenjük egész tojással és megszórjuk reszelt sajttal.
A sütőlemezre 5 cm-es távolságokra rakjuk a nyers pogácsákat, majd kelesztés nélkül 180 C’-os sütőben kb. 10 perc alatt kisütjük.
tipp: elkészíthető sütőpor nélkül is, érdemes egy éjszakán keresztül a hűtőben pihentetni )
A vajat kis kockákra vágtam, a sóval elkevert liszttel elmorzsoltam. Hozzáadtam a reszelt füstölt sajtot, tejfölt és egynemű tésztát gyúrtam. Fóliába csavartam és 12 órát, egy éjsz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet kimérjük a sóval együtt egy tálba, elkeverjük, majd ráütünk egy tojást. Ezután a tejet meglangyosítjuk, majd egy pici cukrot adunk hozzá, felfuttatjuk benne az élesztőt....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát kockákra vágom és elkészítem a tölteléket. Ehez a sonkát pici kockákra vágom, a krémsajttal összekeverem. A lilahagymát is apróra vágom, hozzáadom és fűszerezem p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a sóval és a zsírral elmorzsolom.Közben egy kis bögrében az élesztőt felfuttatom a langyos tejjel majd hozzáadom a tésztához és annyi tejet adok hozzá amennyit elbír a l...
Elkészítési idő: kb 2,5 óra Nehézség: Közepes