menu

Családireceptkönyv.hu

Puncstorta (16 szelet)


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


7 db tojás
14 dkg cukor
17 dkg liszt
0,5 dl rum
piros ételfesték
fondan
2-3 dl leiter cukor
1 citrom reszelt héja

Elkészítés:


Előkészítés:
Kettő tortakarikához kimérjük az anyagokat, átszitáljuk a lisztet. Előkészítjük az eszközöket. Fontos, hogy a mazsolát pici vízben mossuk meg és áztassuk be egy kicsit.

Tészta bekeverése:
A tojásokat kettéválasztjuk és a cukor 1/3-át a sárgájával a 2/3-át a fehérjével habbá verjük. A két habos tömeget egybetelepítjük, majd fokozatosan hozzákeverjük a lisztet.A tortakarika töltése:
A kész masszát tortakarikába öntjük, és 160-170 C-on 25 perc alatt készre sütjük. A kisült karikát lelisztezzük, és saját gőzében megfordítva hűtjük.A rakott puncs készítése:
Miután kihűlt a karika félbevágjuk és az egyik felét vékonyan megkenjük lekvárral. Ezután a leiter cukorból és a citromhéjból egy oldatot készítünk, amit ketté választunk. Az egyiket halvány rózsaszínre színezzük. Ebbe a folyadékba mártjuk a másik karika felvágott darabjait, majd kicsvarjuk és felhelyezzük a fél tortalapra. Ugyanígy járunk el a halvány rózsaszín folyadékkal is. Miután elfogyott a piskótánk, a karika másik felét - vagyis a tetejét - ráhelyezzük a töltelékre és egy deklivel súlyozzuk, hogy a felesleges folyadék kinyomódjon.Miután pihent kicsit, lekenjük lekvárral, majd leöntjük rózsaszínre színezett fondannal és felspricceljük

 Puncstorta (16 szelet)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Epres túrótorta
Epres túrótorta

Piskótához a tojásokat szétválasztjuk. Először a fehérjét kemény habbá verjük, majd a sárgáját is habbá verjük a cukrokkal. A sárgájából készült masszához fokozatosan hozzáadjuk a...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Norita
Ír krémtorta
Ír krémtorta

A tortaforma alját sütőpapírral béleljük, a sütőt 180 fokra melegítjük. A csokoládét a vajjal megolvasztjuk és belekeverjük a cukrot, a tojást, a likőrt, végül pedig a mandulát. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Datolyás-gyömbéres-diós paleo csokitorta
Datolyás-gyömbéres-diós paleo csokitorta

A datolyákat kimagozzuk, belerakjuk egy tálba és ráöntjük az 1 dl forróvizet és állni hagyjuk 5-10 percig. Közben a száraz hozzávalókat (őrölt mandula, nyílgyökérpor, fahéj, gyöm...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Őszibarack torta
Őszibarack torta

Az aszalt sárgabarackot 15 percre vízbe áztatjuk. A friss gyümölcsöt megmossuk félbevágjuk és kimagozzuk. A margarint a cukorral és csipetnyi sóval eldolgozzuk, majd a tojásokat és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk