menu

Családireceptkönyv.hu

Tojás ropogós


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 db zsömle,
2-3 db főtt tojás,
1 db nyers tojás,
olaj,
zsemle morzsa,
petrezselyem zöldje,
vegeta.

Elkészítés:


A zsömléket vízbe áztatom, a meg főtt tojásokat lereszelem egy tészta reszelőn a kis lukun. Kinyomkodom a zsemléket és össze morzsikolom, hozzáadom a lereszelt tojásokat, petrezselyem zöldet apróra vágva, vegetát, pici borsot, 1 db nyers tojást. Össze dolgozom ,ha nagyon lágy lenne kis zsemle morzsát adok hozzá. Majd henger alakúra formázom és megforgatom zsemle morzsába és forró olajon kisütöm. Magában is fogyasztható, vagy paraj főzelékhez is. Formázhatod pogácsa alakúra is.

Trükkök, tippek, praktikák:


Erzsébet Veronika Wolf VALI hagyományos konyhája

Tojás ropogós

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtos burgonyafasírt
Sajtos burgonyafasírt

A burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és összetörjük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd a tejjel jól összekeverjük, beledolgozzuk a tojásokat, a resze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anya-mami
Paradicsommal és sajttal töltött padlizsán
Paradicsommal és sajttal töltött padlizsán

A padlizsánt meghámozzuk, majd hosszában vékony csíkokra vágjuk. Átkenjük olívaolajjal és serpenyőben, vagy grillen megsütjük. A paradicsomot és a mozzarellát felszeleteljük, a meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldséges bulgur
Zöldséges bulgur

Először a bulgrult készítjük el. Kevés felolvasztott kókuszzsírban lepirítjuk a felkockázott vöröshagymát, hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, majd együtt sütjük tovább. Ezután jöh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kolokythokeftedes – görög cukkinis-fetás lepénykék
Kolokythokeftedes – görög cukkinis-fetás lepénykék

A cukkinit megmossuk, a végeit levágjuk, és egy tálba lereszeljük, kicsit sózzuk, 10 percet állni hagyjuk, majd nagyon alaposan kinyomkodjuk. Az újhagyma zöldjét és a zöldfűszereke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk