- 40 dkg liszt
- 2 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 4 evőkanál cukor
- 2 db tojás
- 7 dl tej
- 10 dkg olvasztott vaj
A cérnametéltet enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, hideg vízzel átmossuk. Jól lecsepegtetjük és hagyjuk teljesen kihűlni. A túrót egy tálba tesszük, villával kicsit...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTegyél fel egy lábasban kevés vizet forrni, és helyezz fölé egy másik lábast úgy, hogy az alja ne érjen a lobogó vízbe, csak a gőz melegítse alulról. A fölső lábasba (vagyis ne ab...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA guba elkészítéséhez felkarikázzuk a kifliket, és egy nagyobb műanyag tálba tesszük. Hozzáadjuk a mákot és a reszelt citromhéjat. Az almát meghámozzuk és lereszeljük egy nagyobb l...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tejet felforraljuk a cukorral és a csipet sóval, majd hozzákeverjük kisebb adagokban a lisztet, végül egyenként a tojásokat. Ezután az olajat felhevítjük. Csak közepes fokozaton,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű