A tésztához
40 dkg búzaliszt (BL55)
20 dkg vaj
10 dkg sajt - félkemény
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
7 g élesztő (instant)
1 dl 2,8%-os tej
1 teáskanál só
A tetejére
5 dkg sajt - félkemény
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
Az élesztőt a tejben felfuttatom, majd a többi hozzávalóhoz keverem és tésztává gyúrom.
Ujjnyi vastagra nyújtom, apró pogácsa szaggatóval kiszaggatom, tojással lekenem.Reszelt sajttal megszórom és egy órát a tepsiben állni hagyom a pogikat.Ez után már csak az marad, hogy 200 C-os sütőben aranybarnára süssem őket-kb 12 perc.
60 dkg liszttel 20 dkg zsírt eldörzsöltem, majd hozzáadtam 1 tojást, 1 ek. sót, 2,5 dkg élesztőt (csak belemorzsoltam) és 25 dkg reszelt sajtot. Kb. 3 dl tejföllel összeállítottam....
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűElőször, a margarint, a vaníliás cukrot, illetve a porcukrot alaposan ki kell keverni, egészen addig, amíg az egyveleg habossá válik. Ezután a tojások sárgáját is hozzá kell adni a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a vajat habosra keverjük a cukorral, tojásokkal, mézzel, majd hozzáöntjük a tejet, végül belekeverjük a sót, sütőport és lisztet is. A masszát sütőpapíros, vagy vék...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű