1 kg alma, 6 ek vaj, 10 dkg cukor, 1 kk őrölt fahéj, 1 csipet gyömbér
1. Az almákat meghámozzuk, négyfelé vágjuk, csutkájukat kivesszük és egy nagy lábosban, az olvasztott vajban megpároljuk.
2. Mikor már minden oldaluk megpirult, tálra rakjuk.
3. A cukrot a tetejükre szórjuk.
1. A tojásfehérjét felverjük a csipet sóval, közben hozzáadjuk a porcukrot, és teljesen keményre verjük. 2. A tejhez hozzáadjuk a vanilia cuktor, felforraljuk, majd a tojáshabból...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sűrített-tej-konzervet állítsuk bele egy lábas forró vízbe úgy, hogy az teljesen ellepje. Alacsony lángon főzzük - de ne forraljuk - 2-3 órán át. A főzési idő attól is függ, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt melegítsük elő 180 fokosra. Tegyük egy kis műanyag edénybe a csokit és a vajat, és nagyjából egy perc alatt mikróban olvasszuk össze. Nem baj, ha a csoki még nem olvadt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű