8 vékony szelet gépsonka, 20 dkg juhtúró, 3 ek reszelt ecetes torma, 40 dkg franciasaláta, 1 ek zselatinpor, 3 dl húsleves (lehet kockából is)
1. A zselatinport föloldjuk a húslevesben és megmelegítjük.
2. Leszűrjük és egy hideg vízzel kiöblített forma aljába, öntjük fél centi vastagon.
3. A juhtúrót simára keverjük az ecetes tormával, a krémet a sonkaszeletekre kenjük és fölcsavarjuk.
4. A megtöltött sonkatekercseket a már megdermedt aszpikra helyezzük.
5. A maradék aszpikot, ha szükséges, meglangyosítjuk, és a franciasalátához keverjük, majd az egészet a sonkatekercsekre simítjuk.
6. Hűtőben legalább egy napig dermesztjük, majd a formából kiborítva, zöldségekkel díszítve kínáljuk.
A tojásokat keményre főzzük, és hagyjuk kihűlni. Megpucoljuk, levágjuk a felső harmadát, és a sárgáját kikanalazzuk. A tojássárgájához hozzáadjuk a töltetlék többi részét ízlés sze...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KözepesMegfőztem a tojásokat, félbe vágtam, lett 14 db fél tojásom Különtettem a sárgáját, és fém teaszűrőn átnyomkodtam, hogy krémesebb állagot kapjak. Hozzávalókkal összekevertem, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A körmöt és a hozzávalókat feltesszük főni. 2. Forrás után lehabozzuk. 3. 6 óráig főzzük. 4. A körmöt kicsontozva tesszük a tányérba, a levet pedig leszűrve öntjük r...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojásokat keményre főzzük, lehűtjük, megpucoljuk és lereszeljük sajtreszelőn. Megsózzuk, megborsozzuk, és apróra vágott hagymát teszünk bele. Habosra keverjük a vajat, a tejfölt...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű