tésztához: 50 dkg finomliszt, 3 dkg élesztő, 2 ek joghurt, 2 ek kacsa vagy libazsír, 2 db kisebb burgonya, 2 tk só, 2 dl langyos víz, 1 kk kristálycukor
kenéshez: 3 dl tejföl, 6 gerezd fokhagyma
feltéthez: 20 dkg bacon, 30 dkg sonka, 3 db piros színű kápia paprika, 2 db hegyes erős paprika, 1 csomag újhagyma, 25 dkg reszelt sajt
1. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen szitán vagy krumplinyomón áttörjük. Az élesztőt a csipet cukorral langyos vízben felfuttatjuk. Ha a burgonya langyosra hűlt, a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Meleg helyen letakarva egy órát kelesztjük.
2. A bacont apró kockákra vágjuk. A paprikákat felkockázzuk. Az újhagymát vékony karikákra szeleteljük.
3. A fokhagymát átnyomjuk vagy apróra vágjuk és a tejfölbe keverjük.
4. A sajtot lereszeljük.
5. Egy nagyobb tepsit kizsírozunk és belenyomkodjuk a tésztát. Megkenjük a fokhagymás tejföllel, rápakoljuk a feltéteket: kockázott bacon, sonkaszeletek, kápia paprika, újhagyma, hegyes erős paprika és végül a reszelt sajt.
6. Előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, amíg a sajt megpirul.
Pici zsíron a hagymát és a fokhagymát lesütjük, kevés vízzel felöntjük, majd hozzáadjuk a paradicsom konzervet. Sózzuk, borsozzuk, valamint majoránnával vagy bazsalikommal ízesítj...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt morzsold bele a langyos vízbe, és hagyd felfutni. Ezután keverd össze a liszttel, majd a masszát gyúrd össze az olajjal, és sózd meg egy kicsit. 2. Pihentesd fél ó...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKeverjük a kiolvasztott, lecsepegtetett spenóthoz a tojást, a reszelt sajtot, apróra vágott fetát, sót, borsot. Vágjuk a tésztát hosszában 5 egyenlő csíkra. Osszuk a spenótos tölt...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: Könnyű- A kézmeleg vízben keverd el a cukrot és az olívaolajat, és morzsold bele az élesztőt. Hagyd néhány percig felfutni. - A lisztet és a sót szitáld egy nagyobb munkapultra vagy edé...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes