10 dkg vaj, 4 db banán, 1 dl tejszín, 3 tojás, 25 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 40 dkg liszt, 1 cs sütőpor, 10 dkg darált mogyoró
1. A tojásokat a cukorral és a vajjal habosra keverjük, a lisztet összekeverjük a sütőporral, a mogyoróval és a csokilencsével, a banánt összetörjük villával és kikeverjük a tejszínnel.
2. A lisztes keveréket a tojásos masszába dolgozzuk, majd a tejszínes banánt is.
3. Jól kikeverjük és kivajazott, lisztezett kuglófformába simítjuk.
4. Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 70 percig sütjük.
5. Tetejére marcipán ízű cukormázt tehetünk.
Tapasztalat ha lisztet teszünk a masszába nem folyik ki sülés közben a töltelék,össze keverjük Elkészítés . A tésztát mikor össze dolgoztuk jól, akkor 30 percre félre tesszük keln...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes~A folyékony majd a száraz összetevőket is a kenyérsütő üstjébe mérem, lágyabb de nem ragacsos tésztát dagasztok, 30 percig hagyom kelni, fedeles tálban. ~Deszkára borítom, megf...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA vajat a cukorral habosra keverem . Hozzáadom a tojásokat , a vaníliát , sót és a citromhéjat . Amikor , már sima és egynemű a sütőporos lisztet a tejjel felváltogatva apránként h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kenyérsütő gépbe bele rakni a hozzávalókat, dagasztó programra állítani, amikor összeállt a tészta kivesszük és elfelezzük, az egyik felét félre tesszük a másik felét visszate...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű