50 dkg csirkeaprólék, 1 cs mirelit vegyes zöldség, 1 kk petrezselyem, 1 vöröshagyma, 1 ek liszt, 1 ek olaj
1. Míg az aprólék felenged, egy csomó petrezselyem zöldet és egy diónyi vöröshagymát apróra vágunk.
2. Az olajban a hagymát megfuttatjuk, majd a mirelit zöldséget beletéve, néhány percig pároljuk.
3. A tűzről levéve beleszórjuk a zöldpetrezselymet, és félretesszük.
4. Eközben már feltesszük az aprólékot, és majdnem készre főzzük.
5. A már előbb elkészített zöldséget meghintjük liszttel, elkeverjük, és az aprólékkal felöntve készre főzzük.
Előző éjszaka a sárgaborsót beáztatjuk. Másnap a burgonyával, a hagymával, fokhagymával, sóval és borssal annyi vízben feltesszük főzni, hogy 2 ujjnyira ellepje. Kb. 45-50 perc a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA krumplit és a sárgarépát pucoljuk meg, és vágjuk kisebb darabokra. Egy lábosba dobjuk bele a hagymát, a feldarabolt répát és krumplit, majd kevergetve süssük egy-két percig egy k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellfilét apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát és fokhagymát szintén. A zöldségeket tetszőlegesen aprítjuk. Egy jó nagy lábosban felhevítjük az olajat, és a vöröshagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát vágd apróra, lassú tűzön fonnyaszd meg a zsíron, majd szórd rá a pirospaprikát, keverd meg, s engedd fel 2-3 evőkanálnyi vízzel. Amikor a hagyma zsírjára pirult, ted...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű