60 dkg burgonya, 5 dkg zsemlemorzsa, 1 tojás, 2 teáskanál vaj, petrezselyem zöld, 3 gerezd fokhagyma, só, bors
panír: 2 tojás, 15 dkg zsemlemorzsa
mártogatós: 4 ek tejföl, 1 ek majonéz, 6 gerezd fokhagyma, bors
1. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, majd sós vízben puhára főzzük.
2. Mikor langyos összetörjük, belekeverjük a vajat, a tojást, a zsemlemorzsát, a felaprított petrezselyemzöldet, a zúzott fokhagymát és sózzuk, borsozzuk.
3. 4-5 centiméteres rudacskákat formázunk belőle és vastagon bepanírozzuk őket tojással és zsemlemorzsával.
4. Forró olajban kisütjük és papírtörlőre tesszük, hogy ne szívja be az olajat.
5. Közben elkészítjük a mártogatóst. A tejfölt és a majonézt összekeverjük, hozzá adjuk a zúzott fokhagymát és megborsozzuk.
6. Melegen tálaljuk.
A káposztát legyaluljuk, vagy már eleve a piacon gyalultat veszünk. Jól megsózzuk, és összekeverjük, majd minimum fél órát állni hagyjuk, hogy levet eresszen. Egy nag...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és összetörjük, mintha burgonyapürét készítenénk. Amikor langyos, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tojásokat és fűszerezz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTököt a megszokott módon megsütöm,ha kihűlt héját levágom,felkockázom,serpenyőbe kevés kókuszzsíron elkezdem pirítani,hozzáadok kakukkfüvet-rozmaringot kicsi sót,és össze pirítom ....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű