1,5 kg paprika, 1,5 kg káposzta, 1,5 kg uborka, 1 kg hagyma, 30 dkg cukor, 30 dkg sárgarépa, 10 dkg só, 3 dl 20%-os ecet, 1 púpozott tk szalicil
1. A hozzávalókat karikára vágjuk, a káposztát vékony szeletekre, összekeverjük.
2. Hordóba töltjük, saját levében hagyjuk.
3. Víz nem kell hozzá.
Az előkészített literes üvegeket megtöltjük negyedekre vágott paradicsomokkal. Felvágva szorosabban megtöltik az üvegek űrtartalmát, ezen kívül a legjobb konzerváló hatás érhető el...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűReszelőn vékonyra szeleteljük az uborkát és a hagymát. A vizet a cukorral, sóval felforraljuk, majd belekeverjük a tartósítókat. Hozzáöntjük az ecetet, majd az egészet az uborká...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA káposztát csíkokra vágjuk vagy gyaluljuk és alaposan megsózzuk. Kb 1,5 liter forró vízzel leöntjük, hogy kissé megpuhuljon ebbe a vízbe tartom fél órát. Közben a paprikákat mossu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzzel az öntettel felöntjük az üveget. Nem kell aznap lekötni. 1-2 napig szabadon hagyjuk
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű