5 kg egres, 3 kg cukor, 0,5 kg citrom, 2 dkg tartósítószer
1. 5 kg ledarált egrest 3 kg cukorral fél kg karikára vágott citrommal és 2 dkg tartósítószerrel összekeverjük.
2. Aki a savanykásabb ízt kedveli, használjon kevesebb cukrot.
3. Majd 10 napig állni hagyjuk, érleljük, aztán leszűrve üvegekbe rakjuk.
Kb 5 kg narancsnak kipréseltem a levét. Ez belelöttyent egy fazékba. /cca. 3-3,5 liter/ A citrusprés rostáján fennmaradt rostokat közben gondosan egy tálba gyűjtöttem, a végén pedi...
Elkészítési idő: kb. 2-3 óra Nehézség: KönnyűCombine all the spices to create a Chai Latte Mix. At this stage mix can be stored for up to a month in a sealed jar. Heat milk in a small saucepan or microwave until just below b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított, megmosott fekete ribizli felét jégkockatartóba tesszük, felöntjük vízzel, és 2 órára befagyasztjuk. A maradék fekete ribizliből gyümölcscentrifugában levet nyerünk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát megmossuk, kivágjuk a magházát, esetleg meghámozzuk. A salátaleveleket alaposan leöblítjük. Az ananászt megpucoljuk, daraboljuk. Turmixgépbe tesszük a hozzávalókat (tur...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű