1/2 kg eper, 3 dl vodka/whisky/pálinka, 25 dkg cukor, 3 dl víz, 2 citrom leve
1. Az epret megtisztítjuk és merülőmixerrel felaprítjuk.
2. Hozzáadjuk az alkoholos italt.
3. Beletöltjük egy 2 literes ásványvizes üvegbe, és 2 hétig állni hagyjuk, időnként megrázzuk.
4. Ha a 2 hét letelt, a cukorból és a vízből szirupot főzünk.
5. Ha kihűlt, hozzáadjuk a citromlevet, és az egészet hozzátöltjük az eperhez.
6. Ismét áll 2 hétig (vagy tovább, ha elfelejtkezünk róla), azután többször cserélt kávéfilteren palackba szűrjük.
összekeverjük
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA citromfüvet többször váltott hideg vízben lemossuk. Ha nem nagyon szennyezett, elég folyóvíz alatt mosni. Szárairól leszedjük a leveleket. Egy tálba tesszük a citromfüvet, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVizet öntsünk egy kancsóba. Csavarjuk bele 5 citrom levét. 9 kávéskanál cukrot tegyünk hozzá, majd keverjük el. Adjuk hozzá a kockára vágott gyümölcsöket. 10 perc elég rá, és 4...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínt felmelegítem, félreteszem. A kristálycukrot karamellizálom, majd leveszem a tűzről és beleöntöm a meleg tejszínt. Lassú tűzön, állandó kevergetés mellett, lankadatlan t...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű