40 dkg liszt, 2 dl tej, 1 tojás, 1,5 dkg élesztő, 3 ek olaj, mk só
tetejére: reszelt sajt
töltelék: 40 dkg gomba (csiperke, de lehet más is), 1 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, kecsap, 3 ek olaj
1. A tejet meglangyosítom, majd a szétmorzsolt élesztővel simára keverem. Ha felfutott, összedolgozom a liszttel, tojással sóval, végül beledolgozom az olajat.
2. Kétszeresére kelesztem, majd lisztezett deszkán félujjnyi vastagra kinyújtom.
3. Előmelegített sütőben, (én kemencében sütöm ).
4. 26 cm-es átmérőjű tepsin három lapot félig megsütöm, megkenem kecsappal, vagy paradicsom pürével, ráteszem a tölteléket, megszórom reszelt sajttal és készre sütöm.
5.Az olajon üvegesre sütöm a megtisztított, apró kockára vágott vöröshagymát, rádobom a szétzúzott fokhagymát, megszórom pirospaprikával, és hozzáteszem az előzőleg, megvágott, sós vízben megfőtt gombát.
6. Borsot hintek rá, jól összeforgatom és rákenem a félig megsült pizzalapra.
A tojásokat kikeverjük a zsírral és a vízzel, majd belekeverjük a liszteket és a sót. Kevés kókuszzsíron kisütjük, 1-2 perc kell oldalanként, nem ragad le, könnyen feljön. Ebből a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk 5-10 perc alatt. A lisztet összekeverjük a sóval, hozzáadjuk a tejfölt, majd a felfuttatott élesztős tejet és bedagasztj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet az élesztővel összemorzsoljuk, beletesszük a sót, a cukrot és az olajat, majd összedolgozzuk annyi langyos vízzel, hogy összeállon a tészta (kb. 2,5 dl). Lisztezett felü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Töltelék: a finomra vágott hagymát, lecsópaprikát kevés olajon megfonnyasztottam, majd rátettem a húst. 2. Mikor a hús pirulni kezdett, hozzáadtam a zúzott fokhagymát. 3...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű