menu

Családireceptkönyv.hu

Gombás pizza


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


40 dkg liszt, 2 dl tej, 1 tojás, 1,5 dkg élesztő, 3 ek olaj, mk só

tetejére: reszelt sajt

töltelék: 40 dkg gomba (csiperke, de lehet más is), 1 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, kecsap, 3 evőkanál olaj

Elkészítés:


1. A tejet meglangyosítom, majd a szétmorzsolt élesztővel simára keverem.

2. Ha felfutott, összedolgozom a liszttel, tojással sóval, végül beledolgozom az olajat.

3. Kétszeresére kelesztem, majd lisztezett deszkán félujjnyi vastagra kinyújtom.

4. Előmelegített sütőben 26 cm-es átmérőjű tepsin három lapot félig megsütöm, megkenem kecsappal, vagy paradicsom pürével, ráteszem a tölteléket, megszórom reszelt sajttal és készre sütöm.

5. Az olajon üvegesre sütöm a megtisztított, apró kockára vágott vöröshagymát, rádobom a szétzúzott fokhagymát, megszórom pirospaprikával, és hozzáteszem az előzőleg, megvágott, sós vízben megfőtt gombát.

6. Borsot hintek rá, jól összeforgatom és rákenem a félig megsült pizzalapra.

Gombás pizza

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Pizzák ,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: A
Pizza napoletana - Nápolyi pizza
Pizza napoletana - Nápolyi pizza

Először is készítse el az alapot. Ezután osszuk el a tésztát 250-270 g- os cipórkra. Minden tészta cipó felületét lisztezett felületen kinyújtjuk és elsimítjuk, hogy sima legyen...

Elkészítési idő: ???
Nehézség: Közepes
share
Quesadillas
Quesadillas

1. Az összes hozzávalót a víz felével elkeverjük, majd hozzáadjuk a többi vizet is, illetve amennyit felvesz ( liszt függvénye +- max 1-2 cseppel több vagy kevesebb). 2. Liszte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Magyaros pizza
Magyaros pizza

1. A tésztát megkenem a Pistával, majd felváltva rápakolom a szalonnaszeleteket, a szalámit és a kolbászt, megszórom a fűszerekkel, illetve a reszelt sajttal. 2. Sózni nem kell...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Pizza tészta
Pizza tészta

Első lépésként a langyos vízben keverd el a cukrot, és add hozzájuk az élesztőt, majd meleg helyen futtasd fel, erre a legalkalmasabb az 50 fokra melegített sütő, ott biztosan szép...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk