Mértékegység az evőkanál
1 fokhagyma granulátum, 1 vöröshagyma granulátum (elhagyható), ½ gyömbér, ½ fűszerpaprika, ½ fehér bors, ½ koriander (ha mag, akkor durvára törve, őrölve), ½ kurkuma, ½ kömény, ½ fekete bors, ½ mustármag (durvára zúzva), ½ babérlevél (szintén összezúzva), ½ cukor, ½- 1 só
1. A keleti konyha íz világa, amit bátran használhatunk különféle húsokhoz, zöldségekhez, de akár köretekhez.
2. A húsokhoz a sütés előtt használjuk, mint egy pácot, a zöldségekhez és köretekhez a készítés közepén vagy az utolsó fázisában használjuk.
3. Olajjal kikeverve alkalmas pácolásra és utólagos ételízesítésre is.
Egy keverőtálba tesszük a lisztet, a joghurtot, az élesztőt, a sütőport, a sót, a vizet és az étolajat. Az egészet homogén tésztává gyúrjuk, gombócot formázunk belőle, belisztezzük...
Elkészítési idő: 3 Nehézség: KönnyűKATT A LINKRE LENT! OTT RECEPT ÉS MÉG TÖBB LEHETŐSÉGRŐL ÍR? PESTÓ,STB:
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2,5 kg uborka 2 csomag kapor 1 fej fokhagyma 1 nagy hagyma csombor(borsikafű) fekete szemesbors mustármag ízlés szerint 5 babérlevél 2-3 db öreg krumpli só (ahány liter...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paprikákat mossuk meg, tegyük száraz konyharuhára, és hagyjuk őket megszáradni. Amint ez megvan, kezdjük el kicsumázni. Jó, ha külön-külön dolgozzuk fel a csípős zöldpaprikákat,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű