1 kg füstölt kocsonyahús (fej, láb, csülök, bőrke, farok), 1 nagy fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 20 szem egész bors, 10 dkg leveszöldség, só, paprika.
1. A húsféléket leperzselem, megkapargatom, megmosom.
2. A zöldségeket megtisztítom.
3. Egy nagy fazékban 2 liter hideg vízben odateszem a megtisztított húsféléket, a fűszerekkel, a sóval és a zöldségekkel együtt.
4. Többször lehabozom, majd lassú tűzön puhára főzöm.
5. Tetejét kicsi állás után lezsírozom, a levét tiszta fehér kendőn át tányérokba szűröm, a húst lecsontozva elosztom a tányérokba (a lé lepje el a húst).
6. A kocsonya tetejét dermedés után paprikával szórom meg.
A brokkolit kevés vízen puhára pároljuk, leszűrjük, villával összetörjük, majd belekeverjük az összes hozzávalót, és megtöltjük a sonkaszeleteket.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat keményre főzzük.(forrástól számított 10 perc alatt) A vajat habosra keverjük. A tojásokat megpucoljuk és az aljukat levágjuk, a sárgájukat kiszedjük. Amikor a sárgáj...
Elkészítési idő: 35 Nehézség: KönnyűTojásokat hosszába félbe vágom , sárgáját kiveszem , krumplikat leszűröm , hozzáadok 5 dk vajat ,1 evőkanál tejfölt , csapott evőkanál mustárt ugyanannyi majonézt, sót , pici fokha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű