10 dkg juhtúró, 8 dkg húsos kolozsvári füstölt szalonna, 1 csapott ek tejföl, 1 diónyi vöröshagyma, csipetnyi só (a szalonna sós), 1 késhegynyi törött fehér bors, szendvicskenyerek
díszítéshez: tetszés szerinti friss zöldségféle vagy savanyúság.
1. A szalonnát nagyon apróra összevágjuk, majd zsírját kisütjük.
2. Hagyjuk, hogy kihűljön, sőt meg is dermedjen.
3. Ezután a pörccel együtt habosra keverjük, és hozzáadjuk az előzőleg villával összekevert túrót, a megtisztított és finomra metélt vöröshagymát, a tejfölt, a sót és a borsot.
4. Tovább keverjük, végül befedve a hűtőszekrénybe tesszük néhány órára.
5. A szendvicskenyerekre kenjük, paradicsomot, zöldpaprikát, zöldhagymát vagy savanyúságot kínálunk hozzá.
1. Legalább 5 napig eláll a normál hűtőszekrényben, de adagokra osztva fagyasztani is lehet, ezért nagyobb mennyiségben is érdemes készíteni.
1. A puha vajat habosra keverem és belekeverem a darált főtt sonkát, majd borsozom.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA májat és a hagymát felszeleteljük. Kis olajon megpuhítjuk a hagyma felét, majd hozzáadjuk a májat és a fűszereket, kevergetve készre sütjük. Az aprítóba tesszük a hagyma másik fe...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA brokkolit enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, jól lecsepegtetjük, majd krumplinyomóval vagy villával jól összetörjük. A majonézhez a tojássárgáját a mustárral elkavarjuk, fol...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA csicseriborsót ledaráljuk, turmixoljuk könnyebb ha közben adagoljuk hozzá a joghurtot illetve a tahinit. Az alap hummus fűszer a római kömény és a koriander de lehet hozzáadni kü...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes