1 ek egész római köménymag, 1 ek szárított oregáno, 1 tk egész bors, 1 tk durva tengeri só, 1 tk egész koriandermag, 1 tk fokhagyma granulátum, 1/2 tk őrölt csili, 1/2 tk cayennebors, 1/2 tk fahéj, 2-3 szem szegfűszeg
1. Az egész borsot, római köményt, koriandermagot, szegfűszeget és a sót egy mozsárban porrá őrlök.
2. Hozzáadom a többi hozzávalót, és az egészet összedolgozom finom porrá.
3. A fűszerkeveréket légmentesen záródó üvegbe töltöm, száraz, sötét helyen tartva 4-5 hónapig eláll.
Mexikói ételek, szószok, sültek fűszerezésére használatos keverék.
A lilahagymát és fokhagymátapróra felkockázzuk, majd olivaolajon lassú tűzön lefedve puhítjuk. Ezalatt hozzáadjuk a paradicsomot, kakukkfüvet és a babérlevelet és egy kis kocka gyö...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Nehéz1. A megmosott levelet apróra vágjuk, sóval elkeverjük (5 evőkanálnyi zöldhöz 1 evőkanálnyi sót adjunk), kis üvegekbe szorosan betömjük, a tetejére is sót hintünk, lekötjük és hűvö...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézFogom a medvehagymaleveleket, megmosom és szárazra törölgetem. A száraz leveleket nagyobb darabokra tépkedve egy késes darálóba teszem. Rászórom a sót is (én éppen pagi sót haszná...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHozzávalókat összekeverjük, a hússal együtt egy éjszakán át állni hagyjuk.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű