kb. 1 kg liszthez elegendő mennyiség: 4 g szerecsendió (kb. 1,5 dió - egy 10 g-os zacskóban általában 3-4 db van), 2 tucat zöld kardamom magjai (hüvely nélkül kb. 2 g), 4 tucat szegfűszeg (kb. 3 g), 10 nagyobb szegfűbors, 5-6 szem csillagánizsmag, 15-16 g őrölt fahéj, 2 g őrölt gyömbér
1. A darabos/szemes hozzávalókat egy kávédarálóba teszem. Ezek: a szerecsendió néhány nagyobb darabra törve, a kardamom (hüvely nélkül, csak a magok), a szegfűszeg, a szegfűbors (aki a csípősebb ízeket kedveli, kipróbálhatja más borsokkal is, néhány recept pl. a fehér borsot ajánlja), valamint a csillagánizs magjai (ehelyett aki hozzájut, használhat rendes ánizst is, de én sajnos nálunk ezidáig nem találkoztam vele).
2. 1-2 perc alatt alaposan megőrlöm, majd hozzákeverem a többi fűszert is.
3. Zárt üvegben tartom felhasználásig.
Gyors pác_ 1 evőkanál sót, 1 mokkáskanál őrölt fekete borsot, 1 evőkanál fűszerpaprikát, 1 mokkáskanál őrölt köményt összekevertem 1 dl extra szűz olívaolajjal.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz érett paradicsomokat megmossuk, és apró kockákra vágjuk. A paradicsomot egy jó nagy edénybe tesszük, és begyújtunk alatta. Közepes lángon nagyjából egy óráig hagyjuk főzni, hog...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMogyoró/Satayszósz 1. A mogyorószemeket szárazon megpirítjuk. 2. A chilipaprika zöld szárát (ha kevésbé csípősen szeretjük, a magjait is) eltávolítjuk. 3. Minden hozzávalót össz...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz