20 dkg liszt, 1 dl tej, 1 dkg élesztő, 2 kanál olaj, só
töltelék: bacon szalonna, 1 fej hagyma, 2 db virsli, pár karika szalámi, sajt, kechup, pirospaprika
1. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk, a többi hozzávalókat összegyúrjuk, hozzátesszük a felfuttatott élesztőt és jól kidagasztjuk.
2. Kétszeresére kelesztjük.
3. Mikor megkelt, kinyújtjuk és nagy kerek kizsírozott formában (30 cm átmérőjű) félig megsütjük.
4. Míg sül elkészítjük a tölteléket: bacon szalonnát megolvasztunk, tepertőjét kiszedjük, zsírjában egy fej apróra vágott hagymát megdinsztelünk, megszórjuk piros paprikával.
5. Két db virslit karikára megvágunk és beleforgatjuk a paprikás zsírba.
6. A félig megsült tésztát kivesszük a sütőből, megkenjük kechuppel, rárakjuk a tepertőt és a hagymás virslit, szalámi darabkákat rakunk rá, megszórjuk paradicsompaprikából vágott darabkákkal és sajtot reszelünk rá.
7. Visszatesszük a sütőbe és készre sütjük.
1. Az összes hozzávalót a víz felével elkeverjük, majd hozzáadjuk a többi vizet is, illetve amennyit felvesz ( liszt függvénye +- max 1-2 cseppel több vagy kevesebb). 2. Liszte...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézZabpizza alap A nagyszemű zabpelyhet aprító gépben ledaráljuk, vagy egyszerűen zabpehelylisztet vagy zablisztet használunk, és kimérjük a 120 grammot a kelesztő tálba. Hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhúst zsírszalonnával 6 lyukú darálón ledarálni , marhahúst apró lyukú darálóval darálni , marhahúst leírt víz mennyiségével botturmixal fényes krémesre turmixolni 2, 3 dkg túrista...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A megmosott, meghámozott cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük és állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét. A cukkinihez hozzákeverjük a tojást, a zúzott fokhagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű