1 kg paprika, 1 kg káposzta, 1/2 kg uborka, 1/2 kg hagyma, 1 mokkáskanál szalicil, 1 mokkáskanál borkén por, 20 dkg cukor, 1,5 dl 20% ecet, 6 dkg só
1. A káposztát legyalulom, és egy olyan nagyságú edénybe teszem, amiben minden hozzávaló el fog férni, és még keverni is fogom tudni.
2. A hagymát vékonyra vágom, ráborítom a káposztára.
3. A paprikát, uborkát (hámozás nélkül!) kb. 4 mm-es szeletekre vágom, és szintén a káposztához borítom.
4. Ráöntöm a sót és a cukrot, átforgatom. Állni hagyom kb. 1/2-1 órát, időnként átforgatva. Minél puhábbat szeretnénk, annál tovább hagyjuk állni.
5. Az ecetbe keverem a borként és a szalicilt, ráöntöm a zöldekre. Ismét keverem.
6. Kigőzölt, lehűtött üvegekbe töltöm. Fóliával csavarom rá a tetejét.
Az uborkákat megmosom. A végüket levágom, majd ellentétesen bevágom a két végét (nem kell teljesen elvágni). A tisztára mosott üveg aljára kaprot teszek, beleállítom az ubikat. Mik...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: KönnyűA káposztát nagy, négyszögletes darabokra vágjuk, a céklát – vékony szeletekre, a zellert és a paprikát – kockákra, az egészet megsózzuk, megszórjuk fokhagymagerezdekkel, és leöntj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMossuk meg a dinnyét, majd vágjuk fel hosszában 2 – 3 cm-s vastagságú szeletekre. A szeleteket vágjuk még 3 – 4 darabra. Tegyük sterilizált befőttesüvegekbe. Öntsünk rá forró vizet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖntsük a mustárport egy tálba, adjuk hozzá a sót. Ha használunk, adjuk hozzá a kurkumát és a mézet is. Öntsük fel vízzel, majd keverjük jól össze. Ha jól elvegyültek a hozzávaló...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű