50 dkg fehér kenyérliszt BL 80, 350 ml víz, 1/2 tk cukor, 1 tk só, 1 dkg friss élesztő
1. A hozzávalókból lágy tésztát dagasztok.
2. Egy vékonyan kiolajozott, magas falú tálba teszem, átforgatom,hogy az olaj mindenhol érje,lefedem és hagyom kelni a konyhaasztalon 10-12 óra hosszat.
3. Ezután átforgatom gombóccá és egy nagyobb fedeles műanyag dobozban beteszem a hűtőbe. Innen veszem ki az éppen szükséges mennyiséget, 7-10 napig nyugodtan használható.
1. A hozzávalókat összegyúrjuk. 2. Két centi vastagra kinyújtjuk a tésztát. 3. Valami extra pici pogácsaszaggatóval, vagy vodkás üveg kupakjával (ahogy a barátnőm javaslatára én...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA burgonyapüré előzőnap készült, tejszínnel és vajjal. Kenyérsütőgéppel is bedagasztható, de a folyadékból akkor visszatartanék 2-3 ek-nyit, csak szükség szerint adagolnám hozzá a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA burgonyát összetörjük, hozzáadjuk a liszteket, az élesztőt (ha nem szárítottal dolgozunk, akkor a langyos vízzel keverjük el), a sót, cukrot, olajat, és az egészet alaposan kidag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy mély tálba (a dagasztó gép táljába) beletesszük a lisztet, hozzákeverjük a sót, belemorzsoljuk az élesztőt, fakanállal összekeverjük, hozzátesszük az étolajat, majd a langyos 2...
Elkészítési idő: 2-3 Nehézség: Közepes