menu

Családireceptkönyv.hu

Párizsi kuglóf


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 dkg ráma, 10 dkg cukor, 3 db tojás sárgája, 2 dl tej, pici só, 3 dkg langyos tejben felfuttatott élesztő, 30 dkg liszt, 1 tk sütőpor, 3 tojás keményre felvert habja, 1 ek kakaó

Elkészítés:


1. 10 dkg rámát habosra kavarunk 10 dkg cukorral, majd egyenként hozzákavarunk 3 db tojássárgáját.

2. Beleöntünk még 2 dl tejet, pici sót, és 3 dkg langyos tejben felfuttatott élesztőt és összedolgozzuk 3o dkg liszttel amiben egy teáskanál sütőport is teszünk, és hozzáadjuk a 3 tojás keményre felvert habját..

3. A kuglóf formát jól kikenjük zsiradékkal /vaj, margarin/ megszórjuk liszttel és belecsurgatjuk a tészta felét.

4. Másik felébe egy evőkanál kakaóport keverünk, és ráöntjük a sárga tésztára.

5. Előmelegített sütőben kb 35 percig sütjük.

6. Megvárjuk míg teljesen kihűl, majd kiborítjuk a formából.

Párizsi kuglóf

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mákos kalács
Mákos kalács

A lisztet egy nagy tálba szitáljuk. A tejet kis lángon meglangyosítjuk, majd az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk,1 mk cukorral elkeverjük és lefedve felfuttatjuk. A lisztet, a c...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Foszlós kalács Szilvásgombóc konyhájából
Foszlós kalács Szilvásgombóc konyhájából

Az élesztőt egy deci langyos tejben, csipet cukorral felfuttatjuk. A lisztet nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a két tojássárgáját, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet, a r...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Szalóki nagykalács
Szalóki nagykalács

7,5 dl tejet meglangyosítunk a cukorral, és belemorzsoljuk az élesztőt. Félretesszük, hagyjuk megkelni. Közben az édesítő tablettákat kanállal megtörjük, és 42 szemet másfél dl tej...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrós batyu
Túrós batyu

A lisztet a vajjal,tojással és a többi hozzávalóval összemorzsoltam. Hozzá öntöttem a felfuttatott élesztőt és átgyúrtam. Egy viszonylag lágy nem ragacsos tésztát kell kapnunk....

Elkészítési idő: kb 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk