80 g friss élesztő, 1 csipet cukor, 1 kg finomliszt (Bl55), 2 tk só, 14 ek olívaolaj
pizzaszósz: 200 g sűrített paradicsom (konzerv), 3 gerezd fokhagyma, 5 ek olívaolaj, 1 tk szárított bazsalikom, 1 tk szárított kakukkfű, só, bors
feltét: 15 dkg jó minőségű sonka, 30 dkg mozzarella, 20 dkg csiperke- vagy rókagomba, 1 db paradicsom, oregánó
1. Az élesztőt 150 ml langyos vízben egy csipet cukorral felfuttatjuk (kb. 15 perc).
2. A lisztet és a sót elkeverjük, és mélyedést készítünk a közepébe. Ebbe öntjük az élesztős vizet, majd további langyos víz és az olívaolaj hozzáadásával géppel (kenyérsütő gép, dagasztó funkció 30 perc) bedagasztjuk. A tészta akkor jó, ha sima, nem ragad, nem kemény.
3. 1-1,5 óráig meleg helyen kelesztjük.
4. Elkészítjük a pizzaszószt. Olívaolajon az apróra vágott fokhagymát rövid ideig pároljuk, hozzáadjuk a paradicsomkonzervet (ha sűrű, vízzel hígítjuk).
5. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, sót, borsot. 5-6 percig főzzük, majd a végén hozzáadjuk a bazsalikomot.
6. Amikor a tészta megkelt összegyúrjuk, majd négyfelé vágjuk.
7. A tésztadarabokat vékonyra (kb. 0,5 cm) nyújtjuk, megkenjük a paradicsomszósszal (szélétől kb. 2cm-t el kell hagyni, mert megég), majd rárakjuk a feltétet.
8. Fűszerezzük, és reszelt sajttal borítjuk.
1 Liter vízhez hozzá rakom a sót a cukrot, lisztet és az élesztőt és az olajat be dagaszuk amíg el nem válik az edény falától 20 percig állni hagyuk és liszten ki nyújtjuk.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. Úgy készül, hogy a pizzabulin egy önkéntes áldozat megpucolja a hagymát, majd egy másik mártír vékonyra felszeleteli. 2. Egy türelmes harmadik kevés olajban folyamatosan kev...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézPut in the lukewarm milk the little sugar and the raisin and wait until raised. Make a hollow in the middle of the flour, put in the salt and the oregano. Then put the raised milk...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű