készíthető bármilyen gyümölcsből (alma, szilva, birsalma, körte, őszibarack, stb.)
1. 3 kg feldarabolt gyümölcshöz hozzáadunk 1 kg cukrot, 1 evőkanál citromsavat és 1 liter vizet.
2. Ezt turmixgéppel pürésítjük, majd felforraljuk.
3. Ha jól megrotyogtattuk, hozzáadunk 7 liter vizet és ezt is felforraljuk.
4. Attól függően, hogy szeretnénk-e még dunsztolással bajlódni, vagy sem, rakunk hozzá 1 kávéskanál Na-benzoátot.
5. Ha rakunk hozzá tartósítószert, akkor már csak annyi a dolgunk, hogy forrón üvegekbe töltjük és esetleg száraz dunsztba helyezzük.
A puha zöld diók végeit levágjuk és jó mélyen megszurkáljuk, hogy a belsejükből a keserű lé könnyebben kiázzon. 14 napon át hideg vízben áztatjuk úgy, hogy naponta váltjuk a vizet....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott citrusokat megsikáljuk, zöldséghámozóval vékonyan meghámozzuk. Jól zárható befőttes üvegbe beletesszük a citrushéjakat, ráöntjük a vodkát, légmentesen lezárjuk. Eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy üvegpohárban némi jéggel elkeverjük. Soha ne rázzuk! Koktélospohárba öntjük és koktélcseresznyével díszítjük. - See more at: http://www.receptvarazs.hu/receptek/...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA joghurtot öntsük bele a turmixgépbe, majd jöhet bele a többi hozzávaló is: a jégkocka, a citromlé, a méz, a gyömbér, a citromhéj és végül a kurkuma. Pár perc alatt turmixoljuk ös...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű