1 kg finomliszt, 5 dkg cukor, 3 dl tej, 1 dl meleg víz, 1 dkg só, kevés vaj, 15 dkg reszelt sajt, 4 dkg élesztő
1. Az élesztőt langyos, cukros tejes vízben összekeverjük, 15-20 percig kelni hagyjuk.
2. Közben a lisztet mely tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sót, a megkelt élesztőt és a reszelt sajtot.
3. Annyi tejet és vizet adunk hozzá, hogy a tészta nagyon kemény és feszes legyen. Ha ragadós, akkor lisztezzük meg.
4. A tepsi méretétől függően 2 vagy 3 részre osztjuk.
5. A tepsiket alaposan kizsírozzuk, lisztezzük, és a tésztát belehelyezzük.
6. 1-1,5 órán át letakarva kelni hagyjuk. Ha duplájára nőtt, a kelesztést befejezzük.
7. Sütés előtt olvasztott, langyos vajjal megkenjük, és előmelegített sütőben közepes tűzön 45-50 percig sütjük.
8. Sütés közben a kenyeret 2-szer vízzel bepermetezzük.
1. Ezt a tésztát nagyon jól lehet fagyasztani. Ha fagyasztani akarjuk, kelesztés előtt hosszúkásra vagy cipóra formázzuk, és alufóliába csomagolva helyezzük a fagyasztóba.
2. Sütés előtt 4-5 órával előbb kivesszük a fagyasztóból, és meleg helyen megkelesztjük.
3. Ezután ugyanúgy járunk el, mint a friss tésztánál.
Mindent összekevertem. Pihentettem 30 percet, kinyújtottam, ment rá zöld hagyma és sajt, 2 cm csíkoztam,feltekertem és a csigákat liszteztem, kinyújtottam és kis túróval, zölddel s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kovász hozzávalóit este bekevered, amit zacskóba húzva pihentetsz reggelig. Másnap az összes hozzávalót - plusz liszt hozzáadása nélkül - jól bedagasztod. 40 percet keleszted,...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Közepes1. Schritt Den Backofen auf 40 °C vorheizen. 2. Schritt Beide Mehle, Sonnenblumenkerne, die vermahlenen Gewürze und Salz in einer grossen Schüssel vermengen. Mit der Faust in...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos vízben keverd el az élesztőt. Mérj ki 300 g lisztet egy tálban, majd add hozzá az élesztős vizet, fakanállal dolgozd össze. A liszt maradék részét keverd össze a sóval, é...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes