menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtos fehér kenyér


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 kg finomliszt, 5 dkg cukor, 3 dl tej, 1 dl meleg víz, 1 dkg só, kevés vaj, 15 dkg reszelt sajt, 4 dkg élesztő

Elkészítés:


1. Az élesztőt langyos, cukros tejes vízben összekeverjük, 15-20 percig kelni hagyjuk.

2. Közben a lisztet mely tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sót, a megkelt élesztőt és a reszelt sajtot.

3. Annyi tejet és vizet adunk hozzá, hogy a tészta nagyon kemény és feszes legyen. Ha ragadós, akkor lisztezzük meg.

4. A tepsi méretétől függően 2 vagy 3 részre osztjuk.

5. A tepsiket alaposan kizsírozzuk, lisztezzük, és a tésztát belehelyezzük.

6. 1-1,5 órán át letakarva kelni hagyjuk. Ha duplájára nőtt, a kelesztést befejezzük.

7. Sütés előtt olvasztott, langyos vajjal megkenjük, és előmelegített sütőben közepes tűzön 45-50 percig sütjük.

8. Sütés közben a kenyeret 2-szer vízzel bepermetezzük.

Trükkök, tippek, praktikák:


1. Ezt a tésztát nagyon jól lehet fagyasztani. Ha fagyasztani akarjuk, kelesztés előtt hosszúkásra vagy cipóra formázzuk, és alufóliába csomagolva helyezzük a fagyasztóba.

2. Sütés előtt 4-5 órával előbb kivesszük a fagyasztóból, és meleg helyen megkelesztjük.

3. Ezután ugyanúgy járunk el, mint a friss tésztánál.

Sajtos fehér kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
49. Hagymás-sajtos lepény/ pita
49. Hagymás-sajtos lepény/ pita

Mindent összekevertem. Pihentettem 30 percet, kinyújtottam, ment rá zöld hagyma és sajt, 2 cm csíkoztam,feltekertem és a csigákat liszteztem, kinyújtottam és kis túróval, zölddel s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Kovászos kenyér
Kovászos kenyér

A kovász hozzávalóit este bekevered, amit zacskóba húzva pihentetsz reggelig. Másnap az összes hozzávalót - plusz liszt hozzáadása nélkül - jól bedagasztod. 40 percet keleszted,...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Andrea
Dinkelbrot mit Sonnenblumenkernen – vegan
Dinkelbrot mit Sonnenblumenkernen – vegan

1. Schritt Den Backofen auf 40 °C vorheizen. 2. Schritt Beide Mehle, Sonnenblumenkerne, die vermahlenen Gewürze und Salz in einer grossen Schüssel vermengen. Mit der Faust in...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Nápolyi kenyér (dagasztás nélkül)
Nápolyi kenyér (dagasztás nélkül)

A langyos vízben keverd el az élesztőt. Mérj ki 300 g lisztet egy tálban, majd add hozzá az élesztős vizet, fakanállal dolgozd össze. A liszt maradék részét keverd össze a sóval, é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk