10 tojássárgája, 20 dkg szitált porcukor, 2,5 dl tejszín, fél liter konyak
1. A tojássárgáját és a porcukrot egy tálban habverővel elkeverem.
2. Lassan belekeverem a tejszínt.
3. A tálat egy melegvizes fürdőbe állítva kézi keverőgép legalacsonyabb fokozatán addig keverem, míg sűrű krémmé nem válik.
4. A tálat jeges vízbe állítom és addig verem, míg le nem hűlt.
5. A tálat kiveszem a meleg vízből és vékony sugárban beleöntve jól belekeverem a konyakot.
6. A habos likőrt egy tölcséren át lassan beletöltögetem az üvegbe, míg teljesen tele nem lesz.
7. Két nap után már meg lehet kóstolni.
8. A likőrt hűvös, sötét helyen tároljuk. Fogyasztás előtt jól rázzuk fel.
A felbontott üveget hamarosan el kell fogyasztani.
A mézet és a kakaóport habverővel simára keverem, majd üvegbe töltöm. Csokirajongóknak üzenem, hogy sajnos tej nélkül is finom, így ha nem vigyázunk, hamar eltűnik az üvegből. El...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A szamócákat alaposan mossuk meg, majd csípjük le a szárát. 2. Tegyük a megmosott szamócákat a konyhai robotgépbe, szórjuk rá az őrölt gyömbért, fahéjat, borsot, majd a méze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA répát megpucoljuk, felkarikázzuk. Az almát is megpucoljuk és kisebb darabokra vágjuk. Feltesszük főni annyi vízzel, hogy ellepje, majd belefacsarjuk a citromot. Amikor megpuhu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat turmixgépbe dobáljuk, és összedolgozzuk. Ha botmixerrel készítjük, először a gyümölcsöket pici joghurttal dolgozzuk simára, majd adjuk hozzá a többi joghurtot, ízlé...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű