5 tojássárgája, 35 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 5 dl forralt tej vagy tejszín, 2-3 dl alkohol
1. 5 tojássárgáját 35 dkg cukorral és 1 cs vaníliás cukorral elektromos habverővel 6-7 percig nagyon habosra keverünk.
2. 5 dl forralt, lehűtött és átszűrt tejet vagy tejszínt adunk hozzá, végül 2-3 dl alkoholt keverünk bele.
3. Üvegbe töltjük, néha felrázzuk. 3 nap múlva fogyasztható, de akkor a legjobb, ha sokáig hagyjuk állni: krémszerűvé sűrűsödik.
4. Kakaókrém-likőrt és kávékrém-likőrt is ugyanígy készítjük, csak tej vagy tejszín helyett 5 dl sötétre főzött kakaót, illetve erősre főzött feketekávét és tejet adunk a kikevert tojásos masszához.
A vizet a cukorral összefőzzük, egy-két percig forraljuk, és kihűtjük. Keverjük össze a szirupot a narancs-, citrom- és lime-lével, adjunk hozzá jégkockát, és öntsük fel ásványvíz...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA cukrot 2 dl vízzel felfőzzük. Amikor gyöngyözni kezd, lezárjuk, beledobjuk a bazsalikom leveleket, és én itt adtam hozzá az epret is. Hagyjuk kihűlni. Botmixerrel nekiesünk, de c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTejszínt meg melegítjük , majd félre tesszük . Cukrot karamellizáljuk és hozzákeverjük a meleg tejszínhez. Ezután hozzáadjuk a vaníliás cukrot + sűrített tejet + kv-t. Felforralj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű