tésztához: 25 dkg vaj/margarin, 25 dkg túró, 25 dkg liszt, pici só, 1 tojás
töltelékhez: virsli
megkenéshez: 1 tojás
1. Először a vajat elmorzsoljuk a sózott liszttel, majd hozzáadjuk a túrót és a tojást.
2. Picit állni hagyjuk hideg helyen, én a fagyasztóba szoktam berakni fél órára.
3. Lisztezett deszkán kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, és akkora téglalapokat vágunk belőle, hogy ha a virslit elfelezzük keresztben, az beleférjen (ha van burka, azt eltávolítjuk, a juhbelest nem kell meghámozni).
4. Roládokat készítünk, én a végeit nem szoktam lezárni.
5. A tetejét megkenhetjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük.
A hagymát és fokhagymát meghántjuk, és apró kockákra vágjuk. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadjuk a darált húst, és megpirítjuk. Hozzáadjuk a kétféle hagym...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA langyos vízhez hozzáadjuk a cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Ezután beleszitáljuk a lisztet, és tésztát gyúrunk belőle. Beledolgozzuk az olajat. 15-20 percig keles...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát felaprítom, megdinsztelem az olajon, majd ráöntöm a paradicsompürét, belekeverem a fűszereket, majd amikor össze rottyant beleteszem a löncshúst.Még párolom - nem pirítom...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűGyors vendégváró. Természetesen finomabb saját készítésű leveles tésztából. De ha nincs elég idő, remek a bolti változatból is. Kicsit a fornettis burekasra hajaz az íze. A gombát...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes