30 dkg árpagyöngy, 10 dkg zöldborsó, 20 dkg sárgarépa, 2 fej vöröshagyma, 15 dkg gomba, kevés olaj, zöldségalaplé, vagy zöldséges leveskocka, őrölt bors, só, petrezselyem
1. A vöröshagymát egy kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felszeletelt sárgarépát a zöldborsót, a gombát és együtt pirítjuk tovább.
2. Pár perc után beletesszük az árpagyöngyöt, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és felöntjük kétszeres folyadékkal – ami lehet zöldség- vagy húsalaplé.
3. Lefedve pároljuk addig, amíg az árpagyöngy megpuhul, azután belekeverjük az apróra vágott petrezselymet.
A leveles tésztát 6 csíkra vágjuk fel egy pizzaszeletelő segítségével. A krumplikat megpucoljuk, és vékony szeletekre szeleteljük egy zöldséggyalu segítségével. A levelestészta-c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megtisztítjuk, majd kockára vágva, bő vízben puhára főzzük. Vajjal, tejjel, tejföllel, sóval és borssal krémes állagú pürévé törjük. A sajtot lereszeljük. A bacon...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: Könnyű1. A káposztát meggyaluljuk, megsózzuk, ½ óráig állni hagyjuk, majd a levét kinyomkodjuk. 2. A cukrot forró olajban megpirítjuk, az apró kockákra vágott hagymát, a kicsavart ká...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű