menu

Családireceptkönyv.hu

Borsófőzelék


Írta:

Elk. idő: 1/2 óra
Adag: családi adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 ü zöldborsó
1 fej hagyma
pirospaprika
só, bors, vegeta, petrezselyem
1 p tejföl
0,5 l tej
kevés olaj
2 evk liszt

Elkészítés:


A hagymát kockára vágom, kevés olajban megpárolom, megszórom paprikával, rárakom a borsót (levével együtt), megszórom a fűszerekkel és összefőzöm. A lisztből és tejfölből habarást készítek, felöntöm tejjel és behabarom vele a főzeléket. Ha kell még tejjel hígítom, és melegen, fasírttal tálalom.

Borsófőzelék

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Burgonyafőzelék
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Burgonyafőzelék

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sárgaborsó-főzelék tarjachipsszel
Sárgaborsó-főzelék tarjachipsszel

A sárgaborsót egy egész hagymával megfőzzük (legjobb előző éjszakára beáztatni), ha már puha, a hagymát kivesszük. Egy botmixerrel pürésítjük, így nem maradnak benne keményebb dar...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
MÁNGOLD FŐZELÉK
MÁNGOLD FŐZELÉK

Alaposan megmostam a mángoldot, majd a levelei zöld részét letéptem úgy, hogy a középső, erősebb szárrész egyben maradjon az alsó szárral. A nedves leveleket egy wokba dobtam, és l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Sárgaborsófőzelék
Sárgaborsófőzelék

A sárgaborsót érdemes beáztatni már előző este, minimum kétszer annyi vízben, mint amennyi a feles borsónk. Másnap öntsd le róla a vizet. Valójában áztatás nélkül is készíthetünk s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk