Tündér süti újragondolva
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 1,5 dl tejföl
- 15 dkg cukor
- 3 tojás sárgája
- 12,5 dkg margarin
Krém:
Szokásos módon készítjük a pudingot
- 2 cs rumpuncs puding
- 0,5 l víz + 10 dkg,cukor,1 kanál rumaroma
- 3 tojás fehérje
- 2 evőkanál tejföl
A tésztának valót össze gyúrtam,két harmad részét kinyújtottam és sütőpapírral bélelt tepsibe raktam.Tetejét megszórtam zsemlemorzsával és jön a krém..
A puding még langyos,amikor hozzá keverem a tejfölt és a tojások keményre felvert habját.A tésztára halmozom,kicsit elsimítom és a maradék tésztából rácsot készítünk a sütire. A tepsi mérete 22cmx32. 25 percig sütöttem 180 fokon.Nagyon finom!!
. Egy pohár vizet öntsük bele egy kisebb edénybe, majd főzzük meg benne a rizst. 2. Mikor kihűlt, szűrjük le a rizst, de a lét ne öntsük el. 3. Adjuk hozzá a tejet és a mézet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát meghámozzuk, a magházát kivágjuk, azután apró kockákra szeleteljük. A cukorral, egy csipet sóval, a fűszerekkel, a citrom héjával és levével ízesített vízben puhára főzzük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez: 50 dkg reszelt alma 20 dkg cukor 1 db citrom 20 dkg darált mák 5 dkg darált keksz 2 tojásfehérje kemény habja Továbbá: 1 ek. meggylekvár
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű