HOZZÁVALÓK:
50 g vaj
1 fej, apróra vágott hagyma
1 cikk fokhagyma
2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
700 g darált, disznóhús
2 kiskanál mustár
1 tojás
450 g leveles tészta
3 főtt tojás
só, bors, ízlés szerint
Melegítsük elő a sütőt 180 Celsius fokra.
Alacsony lángon, vajon pirítsuk le a hagymát, fokhagymát, petrezselymet.
Ezután egy tálba keverjük össze a hagymás alapot az őrült hússal, egy tojással, mustárral. Keverés következik, sózzuk, borsozzuk. Hagyjuk egy ideig állni.
Vágjuk félbe a főtt tojásokat.
Terítsük ki a leveles tésztát. Tegyük rá a darált húsos alap felét, majd rá a főtt tojásokat, majd a másik felét a darált húsnak.
Óvatosan tekerjük fel az egészet, egy tojás sárgájával kenjük be a tetejét, vágjunk kis bemetszéseket a tekercsbe.
40 perc alatt csodaszépre sül.
A meggyet kimagozzuk és félbevagdossuk, majd 4-5 evőkanál cukorral alaposan összeforgatjuk és félretesszük egy órára, hogy a cukor kivonja belőle a nedvességet. Ha kellően kicsepeg...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tojást a cukorral, majd a tejföllel elkeverjük, hozzáadjuk a rumot, végül a sütőporos liszttel és egy csipet sóval összegyúrjuk. Ha túl lágy lenne, még adhatunk hozzá lisztet,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz alapanyagokból bedagasztom, kelesztem, formázom. 180 fokon 35 percre készre sütöm.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, sót, cukrot, reszelt citromhéjat és a vaníliát egy tálba mértem, a puha vajat hozzáadtam és elkezdtem összeállítani a tésztát, végül beleöntöttem a kókusztejszínt is. Ké...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű