1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
10 dkg liszt
1 dl víz
3 ek cukor
1 fej fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
1 csipet kakukkfű
1 l vörösbor
50 dkg vegyes zöldség
3 db babérlevél
1 db zeller
10 dkg gomba
1 dkg marhacsont
Az apróra vágott borjú- és marhacsontot, a kis kockára vágott vegyes zöldséget, hagymát, fokhagymát, zellert, gombaszárat, babérlevelet, egész borsot, kizsírozott tepsiben, forró sütőben barnára sütjük, néha megforgatjuk. Ha megpirult, kb. fél óra, fazékba tesszük, 2 l csontlével felengedjük, megsózzuk és feltesszük főni. Közben zsírban a cukrot aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a lisztet és barna rántást készítünk.
Belekeverjük a lébe, hozzáadjuk a paradicsompürét, a jó minőségű vörös bort, a kakukkfüvet és egyenletes tűzön jól kiforraljuk, legalább 4-5 órát főzzük, egészen kis lángon. Időnként megkeverjük és lezsírozzuk, ha besűrűsödne csontlével engedjük fel.
Ha nem lenne elég sűrű, akkor mindaddig főzzük, míg a kívánt sűrűséget eléri. Végül átszűrjük.
A barna mártásnak szép simának, sötétbarna színűnek kell lennie, se túl híg, se túl sűrű ne legyen.
A darabos anyagokat ne passzírozzuk bele, csak csöpögtessük le.
Érdemes nagyobb mennyiségben készíteni, jól tűri a mélyhűtést és egy napon sem lehet említeni, a zacskós változattal.
A vizet felforraljuk, belekeverjük a cukrot és a sót, hogy feloldódjon. Hozzáadjuk az almaecetet. Az öntetet a joghurthoz és a majonézhez öntjük, összekeverjük az olívaolajjal....
Elkészítési idő: 15perc Nehézség: Könnyűa felmelegített olajban elkeverünk2 kiskanálnyi apróra vágott tárkonyt, kicsit pirítjuk hozzáadunk 2 kanál lisztet, vigyázunk ne piruljon meg fokozatosan hozzáadjuk a tejet, a só...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A joghurtot sóval, borssal, mentával elkeverjük, majd belereszeljük a fokhagymát és az uborkát, aminek kivágtuk a vizes részét a közepén. 2. Összekeverjük, és betesszük a hűt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű