4 nagyobb szelet karaj csont nélkül
0,5 szál póréhagyma
1 doboz medvesajt
1 db piros kaliforniai paprika
8 szelet paprikás szalámi
só
őrölt fehér bors
A panírozáshoz:
20 dkg finomliszt
3 tojás
30 dkg zsemlemorzsa
2 evőkanál szezámmag
A sütéshez:
étolaj
A póréhagymát, paprikás szalámit és a kaliforniai paprikát vékonyabb csíkokra vágjuk.
A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk.
A csíkokra vágott hozzávalókat összedolgozzuk a sajttal. A töltelékből teszünk a karajszeletek egyik oldalára, felgöngyöljük, majd a szokásos módon bepanírozzuk.
Panírozás előtt a szezámmagot keverjük össze a zsemlemorzsával.
Bő olajban, közepes hőfokon kisütjük.
Köretnek friss gombás rizst készítettem mellé.
A tészta annyira legyen puha, hogy ha a gyúródeszkán a tenyereddel szétnyomod akkor feltekerhető legyen. A víz mennyiségét minden esetben a liszt minősége határozza meg! Az éles...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségmixet sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük és hagyjuk kihűlni. Közben elkeverjük a tejfölt a majonézzel, cukorral, citromlével, majd sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük a k...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 165 fokra. Készítsünk elő egy sütőrácsot, tegyük bele egy tepsibe. Öntsünk a tepsibe egy kevés vizet úgy, hogy ne érje el a rács alját. A sonkát helyezzük...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA tojások fehérjét egy tálba tesszük és kemény habot verünk belőlük. A többi hozzávalót egy másik tálba tesszük és jól összekeverjük. A tojáshabot beleforgatjuk a tésztába, de vigy...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű