1 cs. vaníliás cukor
10 dkg étcsokoládé
3 ek. olaj
4 ek. liszt
1 db tojássárgája
1/2 cs. sütőpor
1 ek. (cukrozatlan) kakaópor
1 ek. zselatin
ízlés szerint porcukor
4 db tojás
10 dkg vaj
4 dl tej
2 dl tejszín
20 dkg mascarpone
A négy tojásból piskótát készítünk. A tojásokat kettéválasztjuk, majd a sárgáját a kristálycukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőport, az olajat, a lisztet, a kakaóport, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Sütőpapírral bélelt (18 cm átmérőjű) csatos tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Elkészítjük a krémet. A vajat a kristálycukorral és a tojással habosra keverjük.
A 4 dl tejben 1 ek porcukorral sűrűre főzzük a pudingport és kihűtjük.
A zselatint a vízben feloldjuk, melegítjük, majd amikor már csak langyos, a pudinghoz keverjük.
A vajas masszát a krémsajttal kikeverjük, majd pudingos krémmel jól elkeverjük, a tejszínt pedig kemény habbá verjük és azt is a krémhez vegyítjük.
A piskótát három egyenlő részre vágjuk, majd a krémet a lapok közé kenjük, illetve a piskóta külső részét is bevonjuk vele.
Gőz fölött megolvasztott csokoládéval bevonjuk és hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
Az alap hozzávalóit összekeverjük, belenyomkodjuk a piteformába egyenletesen, és amíg a krémet készítjük, addig a fagyasztóba tesszük. A krémhez az epret összeturmixol...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 20 cm-es fém tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral. Ennyi volt az előkészület. Most jön a lényeg. A vajat és a vaníliát kis lángon megolv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tortasütőt kibéleljük sütőpapírral. A fehérjét egy nagy edénybe ütjük. Alacsony fokozaton habosítani kezdjük elektromos habverővel, és fokozatosan hozzáadunk 2 evőkanál cukrot é...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóiból elkészitjük a piskóta lapot,amit kihülés után három lapra vágunk. A krémhez a pudingot,cukrot,vaniliás cukrot,3 dl tejet összekeverünk,felfőzzük.A zselatint...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes