10 dkg vaj vagy margarin,
30 dkg cukor,
4 tojássárgája.
bő 2 dl tej
egy citrom reszelt héja és leve
30 dkg liszt
fél csomag sütőpor.
Baracklekvár
sárga, vagy őszibarack befőtt szeletelve
hab
4 tojás fehérje
30 dkg porcukor
10 dkg vaj vagy margarin, 30 dkg cukor, 4 tojássárgája.
Ezeket kikavarjuk.
Bő 2 dl tejet hozzáadunk, majd egy citrom reszelt héját és levét.
Jön még hozzá 30 dkg liszt, fél csomag sütőpor.
Közepes, kizsírozott-lisztezett tepsibe simítom, forró sütőbe rózsaszínűre sütöm.
Baracklekvárral megkenem.
Lecsepegtetett sárga, vagy őszibarack szeletekkel beborítom.
A 4 tojás fehérjét felverem habnak 30 dkg porcukorral.
Rásimítom a süteményre és visszateszem a sütőbe takaréklángon szárítom, míg halvány rózsaszínű nem lesz.
A kekszet apróra törjük és a vajjal összemorzsoljuk, majd 3-4 evőkanál almalevet adunk hozzá. A masszát belenyomkodjuk egy sütőformába és betesszük a hűtőbe amíg elkészül a töltelé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet keverjük el a szalalkálival. Morzsoljuk el a hideg margarinnal, majd adjuk hozzá a cukrot, a sót és a tojást, végül pedig a tejfölt. Gyúrjuk jól össze, majd fóliába csoma...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA piskótát ( fehérje nélküli) elkészítjük és kisütjük. A tejből és a lisztből sűrű főzöttkrémet készítünk. Kihütjük. A margarint, a vajat és a porcukrot habosodásig kikeverjük....
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA tojások fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, kakaóval, hozzáadjuk a vizet, az olajat. A lisztet és a sütőport is beletesszük, majd a habot hozzáadjuk...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes