5 dkg élesztőt, 2 dl tejben felfuttatni, csipet cukorral, 80 dkg lisztet, 1 dl olajat, a felfuttatott élesztőt, 3 dl tejet jól kidolgozunk. Nem kell keleszteni.
Töltelék: 25 dkg ráma, 1 evőkanál só, 2 tojássárgája, 10 dkg reszelt sajt, A tésztát 4 részre osztjuk, külön kinyújtjuk, megkenjük a vajjal, feltekerjük, vagdaljuk, tetejét felvert tojással megkenjük, sajtot rá, napraforgómagot.
◾️Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral elkevert negyed bögre langyos tejben. ◾️Öt percet állni hagyjuk, meleg helyen. ◾️A többi hozzávalóval együtt lágy tésztává dolgozzuk össze...
Elkészítési idő: 60 perc + pihen Nehézség: KözepesA langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet kimérjük, a kelesztőtálba öntjük és mélyedést csinálunk a közepébe. A zsírt, a felfutott élesztőt hozzáadjuk, sózzuk, bo...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tápióka keményítő és az útifűmaghéj is kihagyható a receptből, de mivel sokkal jobb állagot adnak a pogácsának, ezért én a helyetekben nem hagynám ki.Akkor most jöhet az elkészít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt langyos tejjel csippetnyi cukorral vagy liszttel felfuttatjuk. A margarint a liszttel elmorzsoljuk és a juhtúróval jól elvegyítjük. Lehet egy pici sütőport is beleten...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű